De stand van zaken per 19 november 2020.

Hallo, er is al lang geen nieuws meer gestuurd. Het is ook sinds 6 maart 2020 dat we elkaar voor het laatst gezien hebben, hierin heeft de corona crisis een grote rol gespeeld. Als het weer toegestaan is willen we z.s.m. bij elkaar komen om een aantal zaken te bespreken, dit is erg belangrijk en we hopen dat dit tijdig kan.

Dit zeggen we omdat er veel gebeurt is, er is een informele vereniging opgericht, er moet echter een wettelijke vorm aan onze club gegeven worden, kom ik later op terug.

Er zijn enkele subsidies aangevraagd, als deze toegekend worden komt er ruimte om snel met adviseurs e.d. te gaan werken aan ons project.

Er is een voorlopige afspraak gemaakt met een begeleidingsbureau die ons helpt met allerlei vragen die spelen om ons complex te realiseren zoals aankoop locatie; gesprekken met gemeente; wettelijke (on)mogelijkheden. kijk eens op www.bouwenineigenbeheer.nl

We hebben gesprekken met een architectenbureau die ook al tekenwerk voor ons doet, dit wordt waarschijnlijk het bureau waar we verder mee gaan. kijk op www.nexitarchitecten.nl

Er zijn diverse gesprekken met de gemeente geweest, ze zijn erg positief naar ons en helpen ons prima, zijn we erg gelukkig mee.

En als belangrijkste, er is een goede kans dat we (een) locatie(s) kunnen verwerven, omdat we nog geen zekerheden hebben kunnen we nog niet concreet noemen welke dit is/zijn uit tactische overwegingen maar het past helemaal voor onze doelgroep. Het betreft niet de locatie Dekkerswald, dit komt waarschijnlijk later nog wel.

We willen jullie vragen om vast over een aantal zaken na te denken en informatie in te winnen om voorbereid te zijn op de komende bijeenkomst.

– hoe groot wil ik dat je woning / appartement wordt in M2?

– wat verwacht je van de gezamenlijke ruimte(s) en voorzieningen en wat zijn je wensen hierin?

– Wil je huren; kopen of zijn beide mogelijkheden bespreekbaar voor je?

– Hoeveel huur of welke koopsom wil / kun je betalen, bedenk dat hierin ook ruimte moet zijn om de gezamenlijke ruimte(s) en voorzieningen betaald moeten worden. Dit hoeven wij nu niet te weten maar de architect moet straks weten welke huizen of appartementen hij moet tekenen, vooral voor jezelf dit gaan bedenken.

Het organiseren van dit alles kost erg veel tijd, dit wordt binnenkort te veel om met ons beperkte groepje te doen. We zouden graag 2 of 3 personen hebben die de vorming van een organisatievorm, vereniging o.i.d. willen onderzoeken; een voorstel hierin maken en verder uit werken. Laat even weten of je hier de schouders onder wilt zetten, dan gaan we samen kijken wie dit op gaan pakken. Stuur dan even een berichtje.

Namens de Groesbeekse Knarren

Wim Derksen

0651720578

groesbeekseknarren@gmail.com

www.krasseknarrengroesbeek.nl

Geef een reactie